Maskinproducenten Väderstad-Verken øgede sin omsætning med 16 procent i 2012 til 2,1 milliarder kroner. Der blev også føjet nye ansigter til medarbejderstaben. Helt bestemt 93, hvilket bringer antallet af ansatte op på 1000. Fire ud af fem er ansat i Sverige, mens resten arbejder i datterselskaberne rundt omkring.

Større produktionsarealer

- I 2012 investerede Väderstad i nyt reservedelscenter i Sverige og nye faciliteter for datterselskabet i Litauen. Produktionsarealerne på fabrikken er udvidet til over 50.000 kvadratmeter. En ny linje blev bygget til fremstillingen af Tempo-såmaskinen og Swift-harven. Det nyligt færdiggjorte reservedelscenter, som ligger i Väderstad, skal optimere servicen for vore kunder på reservedelssiden, fastslår Christina Stark, direktør på Väderstad-Verken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I øjeblikket er vore største markeder England, Sverige, Rusland, Tyskland og Frankrig, men med Tempo i vort produktprogram skaber vi store muligheder på markeder som blandt andet Syd- og Nordamerika, siger direktør.

Store investeringer

- Vi har en stærk tro på at vi fortsat vil vækste i 2013, og vi vil investere for at opnå dette. De planlagte investeringer beløber sig hidtil til omkring 136 millioner svenske kroner. I øjeblikket bygger vi et nyt logistikcenter i Väderstad, så vi kan effektivisere leveringen af de fortsat øgede mængder af materiale, der behøves i vores produktion. Vi investerer også i omfattende ændringer af vor maleafdeling for at øge kapaciteten her, siger Crister Stark, der er bestyrelsesformand på Väderstad-Verken.