Leasingselskabet SG Finans har lavet en app til landmandens smartphone, der i princippet gør det muligt for alle leverandører til landbruget at give tilsagn om finansiering af en ny traktor eller en ny maskine på under 30 sekunder.

SGF24-systemet henter automatisk alle relevante pris- og kreditoplysninger og udregner et konkret leasingtilbud på mindre end 30 sekunder. Derefter kan leasingkontrakten udskrives med det samme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En traditionel kreditvurderingsproces er jo både langsommelig og bureaukratisk - og hvem gider vente helt op til en uge på et nej, lyder det retorisk fra salgsdirektør Jens Andersen fra SG Finans.

- Vores rekord er otte minutter - fra første forespørgsel indtil dokumenterne er udskrevet og ligger klar til underskrivelse, fortæller Jens Andersen, som afviser, at den automatiske kreditvurderingsproces gør det sværere at få positivt tilsagn.

- Indtil videre kan vi konstatere, at vi inden for landbrugssektoren har givet straks-tilsagn ved 50 procent af alle forespørgsler, og at vi samlet set giver flere positive finansieringstilsagn, end bankerne gør.