De Økonomiske Råd har i deres maj-rapport valgt en meget beskrivende tilgang til dansk økonomi. Det kritiseres af Landbrug & Fødevarer, der kalder rapporten "blodfattig". 

Ifølge organisationen forsømmer vismændene at pege på en kur for Danmarks økonomi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er et massivt behov for flere reformer, hvis dansk økonomi skal tilbage på vækstsporet. Skatte- og afgiftstrykket skal sænkes, og der skal vises politisk vilje til at fastholde det offentlige forbrug på det nuværende nivieau - eller endnu bedre; at sænke det. Her burde vismændene have givet deres bidrag. Det må især undre, at skattesystemet næsten ikke nævnes i rapporten - nu hvor der sandsynligvis er en skattereform på trapperne, siger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade.

Lav vækst de kommende år

Der tegnes i rapporten et billede af dansk økonomi med meget begrænset vækst de kommende år. Den opfattelse deler Landbrug & Fødevarer.

- Der er stor usikkerhed på de internationale finansmarkeder, og den usikkerhed kan meget hurtigt få realøkonomisk afsmitning i Danmark. Derfor holder danskerne fornuftigt nok igen med forbrug og låntagning. Heller ikke det offentlige forbrug kan trække væksten i gang, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Organisationen ser eksport som eneste mulighed for at give dansk økonomi fornyet liv.

- Landbrug & Fødevarer ser fortsat gode muligheder for fremgang i eksporten inden for landbrugs- og fødevaresektoren, men også i den agroindustrielle sektor. Det gælder ikke mindst på de store nye vækstmarkeder i Asien, hvor vækstraterne er høje, og hvor der allerede er stor interesse for danske produkter - især fra landbrugs- og fødevareerhvervet, siger Søren Gade,