De seneste dage har der i Dagbladet Børsen, på baggrund af en korrespondance mellem erhvervsorganisationerne Landbrug & Fødevarer og Finansrådet, været bragt flere artikler, som kan give indtryk af, at der hersker uenighed om ansvaret for dyrenes velfærd.

Landbrug & Fødevarer slår nu fast, at det ikke er tilfældet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er ærligt talt kede af, at man står tilbage med indtrykket af, at samarbejdet mellem den finansielle sektor og landbruget ikke fungerer. For det gør det, understreger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Carl Aage Dahl.

Synspunktet bakkes op af Finansrådet, som understreger, at landbruget og bankerne arbejder tæt sammen for at finde en løsning på de udfordringer, mange landmænd står over for.

- Der har i de forløbne år været en meget tæt dialog omkring håndteringen af de udfordringer, landbruget har, og i langt de fleste tilfælde foregår samarbejdet helt gnidningsfrit, udtaler direktør i Finansrådet, Jørgen A. Horwitz.

Landmanden har ansvaret

I den korrespondance, som Dagbladet Børsen refererer til, kan man få indtrykket, at der er uenighed om, hvem der har ansvaret i tilfælde af, at økonomisk trængte landmænd ikke kan fremskaffe finansiering til foderomkostningerne. 

- Der skal ikke herske tvivl om, at det er landmandens ansvar at sørge for sine egne dyrs velfærd, understreger Carl Aage Dahl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrug & Fødevarer og Finansrådet vil fortsat arbejde for, at de udfordringer, landbruget står over for, skal løses i et konstruktivt samarbejde mellem sektorerne.

- Det er i begge sektorers interesse, at landmanden og banken i de tilfælde, hvor der er problemer og eventuelt behov for at afvikle eller rekonstruere en bedrift, tager dialogen i god tid, så det kan foregå på en fornuftig måde, lyder det samstemmende fra Carl Aage Dahl og Jørgen A. Horwitz.

Læs også Bankerne kolde over for landmandskonkurser.