Maskinbladet, Tyskland.

12 forskellige modeller. Så mange af slagsen udgør Krones faceliftede udgaver af EasyCut-serien af skårlæggere. Serien dækker både over frontmonterende enheder og den store EasyCut B 1000, der har en arbejdsbredde på over 10 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fælles for alle modellerne er, at de benytter Krones EasyCut knivbjælke og i forhold til den tidligere serie er der sket en række forbedringer på forskellige punkter.

Blandt andet er hovedrammen forstærket på visse af modellerne, og kanterne på alle maskiner har en gummikant for at forhindre skader på maskinerne. Skårlæggerne har også fået et nyt design, og så er visse af de nye modeller udstyret med en hydraulisk cylinder i forlængelse af de to fjedrer, som styrer trykket på knivbjælken. Ved at regulere længden på det hydrauliske stempel justeres belastningen på fjedrene og dermed også knivbjælken.

Den helt store EasyCut B 1000 har et helt specielt system, som automatisk regulerer trykket efter behov - et såkaldt aktivt system, der regulerer trykket automatisk under kørsel. En ide, som gav en sølvmedalje på Agritechnica i fjor. Den model kan du læse mere om i en selvstændig artikel her på maskinbladet.dk

Kæder i topstangsfæste

Den bredeste model af de traditionelle, liftophængte skårlæggere er EasyCut R 360, der har en arbejdsbredde på 3,55 meter. Den fås ikke med crimper, men lægger til gengæld to skår bagefter sig, så der er plads til et hjulpar mellem de to skår.

I forhold til tidligere har modellen fået en ekstra stabilisator-arm på mellem selve skårlæggeren og armen, der holder den. Det betyder, at enheden både holdes på plads af den centermonterede arm og den ekstra arm, på den ene side af maskinen. Ifølge Krone skulle det give en mere stabil gang af skårlæggeren, når den bevæger sig over jorden under arbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil man have crimper på skårlæggeren, må man nøjes med den lidt mindre EasyCut R 320 CV, hvor CV'et i betegnelsen fortæller, at der er tale om en skårlægger fra Krone med crimper. Skårlæggeren har en arbejdsbredde på 3,14 meter og fås også i en udgave uden crimper.

På de frontmonterede skårlæggere er der sket ændringer i den måde, maskinerne spændes på traktoren på. En ny anordning, hvor både topstangsfæste og kæder sidder i, gør det hurtigere at spænde maskinen på, mener Dan Hamann fra Brøns Maskinimport.

- Tidligere kunne det være lidt tidskrævende at koble frontenheden på, men nu kan vi gøre det i løbet af ganske kort tid, fortæller Dan Hamann.