Ingeniører fra Topdanmark har travlt med at undersøge tagkonstruktionerne hos deres landbrugskunder.

Indtil videre er der tjekket 215 landbrugsbygninger, hvor der er fundet alvorlige fejl og mangler i 147 af dem, skriver ing.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I 2010 undersøgte vi 60 bygninger som en stikprøve. Der fandt vi fejl i 79 procent af tagene. Derefter gik vi ud med tilbud om at betale 30 procent af omkostningerne til at udbedre fejlene, og siden har vi besøgt 155 kunder, hvor vi har fundet fejl i 65 procent af tagene, fortæller forretningsudvikler for Topdanmark Landbrug Maria Lund.

- Det er typisk tre fejl, der ses. Det er kappede vindkryds, og så mangler de vandrette og de skråstivende strenge, der skal være til stede, når bygningen når over en vis spændvidde.

Sov trygt om natten

Det er ikke kun Topdanmark, der dækker udbedringsomkostningerne. De entreprenører, der oprindeligt har opført bygningerne, får også lov til at bidrage, skriver ing.dk

- Omkring 40 procent af fejlene har entreprenørerne indvilget i at udbedre. Der er selvfølgelig en del af selskaberne, der er gået konkurs. Men de, der er tilbage, har alle indvilget i at levere det, som kunderne egentlig havde betalt for. Vi har ikke én gang været nødt til at skrue bissen på, siger Maria Lund.

Der mangler endnu at blive udbedret mange fejl, men med den begrænsede mængde sne, vi har nu, mener Maria Lund ikke, at der er grund til at ligge vågen om natten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Topdanmark mangler endnu at undersøge tagkonstruktionen hos 350 landbrugskunder, hvilket forventes at være gennemført inden sommer.