- Nu må Landbrug & Fødevarer i front og vise lederskab. Jeg er træt af, at de blot løber efter vi andre. Nu må L&F vise format.

Det siger Alfred Olesen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, og det, der har fået ham til at reagere, er Landbrug & Fødevarers aktuelle opfordring til den enkelte landmand om at komme med indsigelser mod vandmiljøplanerne senest på torsdag den 19. januar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landbrug & Fødevarer har selv haft repræsentanter siddende i det udvalg, der i 2003 blev nedsat til at behandle EU-vejledningen i klassificeringen af vandløb. Her må man lede forgæves i referaterne fra møderne efter indsigelser fra landbruget - først til allersidst kommer der indsigelser fra landbrugets repræsentanter i udvalget, siger Alfred Olesen.

- L&F reagerer for langsomt og for sent. Det har vi senest set med rapporten, som L&F selv har fået udarbejdet af DHI. Heri gør Flemming Møhlenberg rede for konsekvenserne af de hidtidige vandmiljøplaner og når frem til bemærkelsesværdige konklusioner. Finn Pedersen, formand for Østjysk Landboforening, mente ikke, rapporten ville være god at få frem. Først da vi i Bæredygtigt Landbrug holdt et møde med Niels Peter Nørring og Flemming Nøhr-Pedersen fra Landbrug & Fødevarer og gennemgik rapporten og i øvrigt betalte Flemming Møhlenberg for at lave en konklusion på rapporten, har man i L&F fået øjnene op for rapportens indhold.

- Vi får skyld for at løbe efter L&F. Det er ikke retfærdigt - det er dem, der halser bagefter. Men det bør være Landbrug & Fødevarer, der er i front i arbejdet for erhvervets overlevelse. Det skylder de dansk landbrug, siger Alfred Olesen.