Der er ingen planer om at etablere en ny statsgaranteret støtteordning for unge jordbrugere, der ønsker hjælp til at komme i gang. Det står klart, efter fødevareministeriet i sidste uge offentliggjorde en rapport om, hvordan en ny selvfinansierende støtteordning for yngre jordbrugere kan strikkes sammen. Det skriver altinget.dk.

Tidligere på året valgte den forhenværende VK-regering sammen med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne nemlig at sløjfe den nuværende støtteordning, da den økonomiske krise har gjort det næsten umuligt for unge, ikke-etablerede jordbrugere at gøre brug af den.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den beslutningen blev dog stærkt kritiseret af Socialdemokraternes daværende fødevareordfører, Bjarne Laustsen, der afviste at stemme for nedlæggelsen, så længe der ikke var fundet et alternativ.

Men selv om arbejdsgruppen, der har stået bag rapporten, nu har peget på tre forskellige støttescenarier, vil fødevareminister Mette Gjerskov (S) ikke sige noget om, hvorvidt der kommer en ny ordning.

L&F: Det er skuffende

Det bliver derimod noget, den kommende Natur- og Landbrugskommission kan tage stilling til, når den går i gang med arbejdet i det nye år.

Og den udmelding skuffer Lone Saaby, erhvervspolitisk direktør i Landbrug & Fødevarer. Den nuværende ordning udløber nemlig ved årsskiftet, og derfor havde Lone Saaby håbet, at man allerede nu havde en alternativ støtteordning i støbeskeen.

- Det er skuffende, at der ikke er kommet noget konkret på bordet. Den faglige arbejdsgruppe, der har set på støttemulighederne, kommer fra både landbruget og den finansielle sektor, så beslutningsgrundlaget er der jo. Vi har brug for en ny støtteordning lige nu og her, og derfor er det ikke nødvendigt at få en kommission til at se på sagen. Det vil bare forsinke processen yderligere, siger Lone Saaby til altinget.dk