"En helikoptertur ind i den skattepolitiske fremtid".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ambitionen for den årlige skattekonference, som Videncentret for Landbrug, Økonomi afholder den 30. august på Koldkærgård Konferencecenter.

Stor betydning

- De fremtidige skatteforhold er af stor betydning for landbrug og andre små og mellemstore virksomheder. På konferencen prøver vi at pejle udviklingen med indspil fra både politikere og fagfolk, fortæller Hans Peter Bay, direktør i Videncentret for Landbrug, Økonomi.

De politiske indlæg leveres af skatteminister Peter Christensen (V) og Nick Hækkerup, skattepolitisk ordfører for Socialdemokraterne, der præsenterer og diskuterer regeringens og oppositionens visioner for den fremtidige skattepolitik.  

- Skattepolitikken er jo virkelig et af de temaer, der skiller de to blokke. Det bliver meget interessant at få udlagt visionerne i forhold til landbrugets ønsker og behov, siger Hans Peter Bay.

Aktuelle emner

Blandt de faglige indlægsholdere er advokat Peter Nordentoft fra advokatfirmaet Bech-Bruun, der giver et overblik over de skattemæssige muligheder og faldgruber i forbindelse med etablering af alternativ energiproduktion som biogas, vindenergi eller dyrkning af energiafgrøder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Professor dr. jur. Henrik Dam giver i sit indlæg et bud på, hvordan skattereglerne bør tilrettelægges for at sikre smidige generationsskifter i mindre virksomheder. Et emne, der snart bliver meget aktuelt i dansk landbrug.

Endelig ser de to tidligere formænd for Skatterådet, Lida Hulgaard og Niels Winther-Sørensen på, hvilke skattekilder der i de kommende år vil få størst betydning i Danmark.

- Vi har valgt de faglige emner ud fra aktualitet og vigtighed for landmænd og tilsvarende virksomheder. Og det er utrolig stærkt felt af fagfolk, som vi har fået samlet til at behandle temaerne. Jeg glæder mig til en dag med meget kvalificerede indlæg og en god faglig og politisk debat, siger Hans Peter Bay.