Danish Crown offentliggjorde tidligere på ugen planer om at bygge et nyt, stort slagteri til anslået 500 millioner kroner et sted i Jylland. 

Det har fået borgmestrene i flere kommuner op af stolene, skriver Food-Supply.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Varde Kommune er man ifølge Jyske Vestkysten gået i gang med at undersøge mulighederne for at etablere slagteriet i et industriområde ved Roust. 

Borgmester Gylling Haahr fremhæver, at det er tæt på motorvej. Ligeledes mener borgmesteren, at placeringen gør det let at tiltrække medarbejdere fra Danish Crowns eksisterende slagteri, der potentielt lukke når det nye slagteri åbnes. 

Midtjylland vil også være med

Ikast og Herning kommuner melder sig også på banen over interesserede. 

I Ikast peger borgmester Carsten Kissmeyer på en placering i Pårup og lægger ikke skjul på, hvorfor det er attraktivt at få det nye slagteri til kommunen: 

- Det er klart, at arbejdspladserne ville være rare at få. Vi har et stort arbejdsopland, og de manuelle arbejdspladser er eftertragtede, siger Carsten Kissmeyer, der har gjort kommunens fordele klar for Danish Crown, til AOH.dk. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

I nabokommunen Herning arbejder man også for at tiltrække interessen: 

- Vi er danmarksmestre i jordsalg til erhverv og har også for længst fortalt Danish Crown, hvad vi kan tilbyde, siger borgmester i Herning Kommune Lars Krarup.