LRØ Dyrskuet finder sted den 17. og 18. juni på Dyrskuepladsen i Horsens, og der vil som de foregående år være gratis adgang for publikum.

- Vi har allerede nu fået mange tilmeldinger og tilkendegivelser fra udstillere, der kommer til Horsens -heraf flere nye, og vi fornemmer en solid opbakning. Vi forventer et dyrskue på samme niveau som sidste år, siger skuets koordinator, svinekonsulent Anders Peter Andersen, LRØ. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han regner med en maskinudstilling på cirka 10.000 kvadratmeter med landbrugsmaskiner og mekanik, serviceydelser og forbrugerrettede produkter samt en dyreudstilling på cirka 250 store dyr samt smådyr. Som noget nyt er der i år mulighed for elektronisk tilmelding på dyrskuets hjemmeside.

På dyrskuet bliver der som sædvanlig masser af underholdning blandt andet gymnastikopvisning, hesteshow og andre indslag. 

Brug for lyspunkter

Trods krise i landbruget fornemmer Anders Peter Andersen stor opbakning.

- Det er jo netop i en tid som denne, at vi har brug for et lyspunkt som dyrskuet. Det er en positiv og hyggelig begivenhed, og dyrskuet kan være et tiltrængt frikvarterer fra de mange spekulationer og udfordringer, landmændene har i øjeblikket. 

- Samtidig må vi sige, at der netop i disse år er stort behov for et arrangement som dette. Dyrskuet er et fantastisk forum for dialog og et sted, hvor der kan skabes forståelse og sammenhæng mellem land og by.