- Vejret var ikke helt med os, og vi kan ikke komme uden om, at det generede arrangementet. Biler måtte trækkes fri, og vi måtte ud med store mængder træflis og grus på pladsen. Men regnen ødelagde ikke dyrskuet. Folk tog det med godt humør, og stemningen på pladsen blandt udstillere og gæster var lige så god, som den plejer, siger Finn Pedersen, formand for LRØ Dyrskuet.

Fredag var der som de foregående år omkring 4.000 børn på pladsen, og mange landmænd lagde også vejen forbi dyrskuepladsen på dyrskuets første dag.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der var således fuldt hus i det store restaurationstelt ved dyrskuefrokosten, og udstillerne af maskiner og andet udstyr meldte om mange folk i teltene. Men den kraftige regn, som satte ind fredag over middag, satte en stopper for tilstrømningen.

20.000 gæster

- Lørdag blev derimod en rigtig god dag, og vi anslår, at skuet blev besøgt af op mod 20.000 mennesker i alt. Vi har fri entré, så det er en vurdering, men der var rigtigt mange mennesker på pladsen og mellem staldene lørdag eftermiddag.

Finn Pedersen tror, at den store tilslutning skyldes det varierede program.

- Vi har dyre- og maskinudstillingen som de bærende elementer. Men der var meget andet at komme efter, siger Finn Pedersen og fremhæver "Sansestien" som et nyt indslag, hvor børn kunne opleve landbruget på tæt hold, blandt andet grise, kyllinger og en ko, der blev malket, samt få lov at gå i store kasser med landbrugets produkter fra marken.

Næste års skue lagt fast

Der var også Mountainbike-cykelløb som et nyt indslag samt gymnastikopvisning, heste-show og meget andet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Frem for alt er det en fantastisk positiv begivenhed, når land og by mødes til to dages fest og udstilling, og den begivenhed vil vi gerne værne om, siger skuets formand, der allerede nu melder ud, at næste år skue finder sted den 17. og 18. juni 2011.