- Fokus på omkostningerne i Danish Crown holder aldrig op.

Det har administrerende direktør Kjeld Johannesen følt sig nødt til at understrege over for medarbejderne. Det sker i slagteriselskabets seneste nummer af medarbejderbladet "Krogen".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indledningsvis skriver Kjeld Johanensen, at det går godt i Danish Crown.

- På en lang række områder ser tingene fornuftige ud, og det skal vi glæde os over - og være stolte over, skriver den administrerende direktør og noterer, at stadig flere landmænd vælger at levere deres dyr til Danish Crown, og at det har betydet ansættelse af 550 nye medarbejdere det seneste års tid efter lang tid præget af nedskæringer og afskedigelser.

- Al den medgang frister selvfølgelig. Man fristes til at tro, at den nye konkurrencedygtighed kan holde sig selv kørende. Men det er i bedste fald naivt - i værste fald dumt. Der produceres kun  slagtesvin i Danmark, hvis det økonomisk hænger sammen for dem, der producerer svinene.

- Derfor er jeg nødt til at minde om, at fokus på omkostningerne i den danske produktion aldrig holder op. Også de internationale konkurrenter bliver hele tiden mere effektive og dygtigere.

- Med de høje foderpriser lige nu er der risiko for, at der igen forsvinder slagtesvin fra produktionen i Danmark - og så forsvinder der arbejdspladser. Det eneste vi i fællesskab kan gøre i den forbindelse, er at skabe en produktion, der giver så høj en afregning til landmændene, at de kan blive ved med at være arbejdspladser i Danmark, skriver Kjeld Johannesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danish Crowns administrerende direktør minder medarbejderne om, at man ikke har nået målene i DC Future, hvad angår lønomkostninger.

- Det er ikke for sjov, vi har lovet ejerne, at målet nås. Målene i DC Future blev defineret på baggrund af meget præcise analyser. Det var ikke bare tal, vi slyngede ud; det var ikke bare gætværk. Det var baseret på meget indgående kendskab til branchens udfordringer nu og på længere sigt, skriver Kjeld Johannesen i sin "leder" til medarbejderne i Danish Crown.