Komplikationer i forbindelse med et brækket ben satte en stopper for Martin Vinters karriere som montør hos Karl Mertz A/S i Horreby.

Lægerne mente ikke, han kunne klare tunge løft med sit ben, men hans chef tilbød ham i stedet at blive sælger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og den ændrede løbebane ser ud til at være meget succesfuldt. Det er nu ni år siden, han skiftede løbebane, og tirsdag aften blev han på Maskinbranchens Rejselaugs generalforsamling i Herning kåret som Årets Sælger 2010.

Maskinbranchens Rejselaug har udpeget Martin Vinter til hæderen med blandt andet en beskrivelse af, at han har et stort engagement og brænder for jobbet.

- Han forbereder sig grundigt, han er ihærdig, pligtopfyldende, charmerende og altid godt humør, sagde rejselaugets formand, Ulrik Villadsgaard blandt andet i sin motivering af valget.

- Han er meget vellidt hos kunderne og har altid styr på tingene. Han tager ikke et nej for et nej, og det bedste, han ved, er at tage en handel fra en konkurrent. Han giver aldrig op og kaldes Duracell kaninen af sine kolleger, tilføjede han.

Engageret og godt humør

Martin Vinter har også stor produktmæssig viden på grund af sin oprindelige uddannelse som montør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Han er meget løsningsorienteret og altid positiv og kan komme med et pludselig udbrud som "Jeg tror sgu jeg vil gå ud og sælge en traktor, inden jeg glemmer hvordan man gør!" - og så kom han hjem med ordren på en af de første Challenger, fortalte Ulrik Villadsgaard de fremmødte sælgere.

Martin Vinter beskrives som en rigtig god sælger, som samtidig er god til at skabe indtjening til firmaet.

- Han er altid engageret og i godt humør og altid med i front, når der skal laves sjov. Endvidere har han tid til familien samt er aktiv inden for gymnastik, hvor han tidligere har været med på Danmarksholdet.

- Så alt i alt må vi sige at Martin er en rigtig sælger og fortjener titlen som årets sælger, sagde Ulrik Villadsgaard, inden han overrakte Martin Vinter et diplom som bevis for hæderen. Desuden fulgte der et glas og en flaske med inskription samt en gave fra Maskinbladet.