Jægersoldat og foredragsholder B.S. Christiansen er for anden gang inden for kort tid på spil i landbrugsbranchen. Ved Svinekongressen fik svineproducenterne gode råd om samarbejde og ledelse, og denne gang var det New Hollands tur.

Med mange af de samme budskaber som på svinekongressen holdt B.S. Christiansen foredrag for New Hollands medarbejdere og forhandlere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kunne godt lære noget. Det er nogle gode værktøjer at få med, siger servicetekniker Bjarne Hansen, der selv kommer meget ud til forhandlere og kunder.

- Man kan tit møde nogen, der har et problem, eller en sur kunde, og det er ellers noget af det, man bærer rundt i maven bagefter. Her fik vi at vide, at bare det at lytte gør en forskel, i forhold til hvilken oplevelse kunden får, siger Bjarne Hansen.

Ikke behandle medarbejdere ens

B.S. havde mange forskellige værktøjer til New Holland-forhandlerne - under tre hovedpunkter: Motivation, samarbejde og systematik.

- Det er vigtigt uanset, om du træner et fodboldhold, en gruppe soldater, eller om du har en landbrugsbedrift. Måden du motiverer på kan være forskellig, men man SKAL kunne motivere sine folk, siger B.S.

Han nævner empati som en af de vigtigste evner, en leder skal have.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ingen er ens, så du skal heller ikke behandle dine medarbejdere ens. Der er nogle, man kan gå hårdere til end andre, siger han og tilføjer, at det ikke betyder, at nogen altid skal have pisk, mens andre får basser og wienerbrød.

Ledelse kan læres - for nogle

Flere gange nævner B.S. sit vigtigste mantra, nemlig at man skal begynde med sig selv, før man kan være noget for andre.

- Man skal selv have overskud for at kunne være en god leder. Man kan mærke med det samme, man kommer ind i en forretning, hvor de ikke har overskud, siger han.

Han understreger vigtigheden af, at man tager en lederuddannelse, når man skal være leder. 

- Nogle er fødte ledere, andre kan lære det, men der er også nogle, der aldrig bliver en god leder. De har det simpelthen ikke i sig, siger B.S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har fået mange positive tilbagemeldinger fra svineproducenter efter sit foredrag på svinekongressen, som var det mest besøgte i kongressens historie.

- De kommer og siger: "Øj, her er noget, jeg skal gøre noget ved", siger en glad B.S. Christiansen, som tilføjer, at man aldrig bliver dårligere af at høre på andres erfaringer.