Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Skift til hjemmeblandet foder, udfas zink og spar samtidig penge

20. aug. 2021 | Indrykket af Nutrimin

Men hvor kan man spare på foderet, uden at effektiviteten forringes, og kan man samtidig komme i gang med at fravænne uden brug af medicinsk zink?

Del artiklen:

I en tid med stigende råvarepriser og faldende notering retter mange fokus på foderomkostninger. Samtidigt træder et forbud mod brug af medicinsk zink i kraft i løbet af den kommende fodersæson.

Prøv at blande med CR-Foderservice

Nutrimin har i flere år anbefalet at bruge bilerne fra CR-Foderservice til at blande hjemmeblandet foder, hvis ikke man i forvejen har et male-blandeanlæg. Det kræver ikke nogen særlig investering at komme i gang, men blot noget plads i foderladen til opbevaring af en stak korn samt et koncentrat i bigbags.

Hjemmeblandet startfoder har fordele som:

• Det er billigere, ca. 100 kr. pr. hkg.

• Frisk blandet foder giver et højt foderoptag og en god mavesundhed.

• Der er en stor fleksibilitet ved at blande sit foder selv. Det er let at lave justeringer, så proteinniveauet passer til den aktuelle situation. Dette er en kæmpe fordel ved udfasning af zink.

Det praktiske

For at teste om konceptet er noget for dig, vil jeg anbefale at holde det simpelt. Vælg et koncentrat, der indeholder alle proteinerne, så der kun skal tilsættes hvede.

• Nutrimin leverer det aftalte koncentrat i bigbags, der stilles i nærheden af ”stakken” med hvede, samt blanderecepten til CR-Foderservice.

• CR-Foderservice bestilles til at blande et antal ton færdigblanding, som når du normalt bestiller foder.

• CR-Foderservice suger kornet fra en stak på gulvet i foderladen og tager koncentrat direkte fra en bigbag. Sojaolie har CR-Foderservice med på bilen, så det skal man ikke selv stille an.

• Når foderet er blandet færdigt, blæses det i din normale færdigfodersilo, som når du får leveret færdigfoder.

Fleksibilitet er lig med flere muligheder

Løsningen med CR-Foderservice er yderst fleksibel. Når man har prøvet det simple koncept af, kan det evt. udvides til at omfatte et koncentrat med lavere iblandingsprocent, samt proteiner som fiskemel og sojaproteinkoncentrat og evt. premix til 9-15 kg og 15-30 kg. Det kræver lidt mere plads på gulvet i laden, så der også kan være en stak med byg og sojaskrå.

Hos Nutrimin har vi et bredt sortiment af koncentrater, der passer til den enkelte bedrift. Koncentraterne er lavet med forskellige iblandingsprocenter, så de passer til det antal råvarer, der er tilgængelige på ejendommen.   

I den seneste tid afprøver flere og flere Nutrimins nye Safe koncentrater. NutriKonc Safe er lavet til de besætninger, der ønsker at udfase zink. NutriKonc Safe indeholder en unik kombination af varmebehandlet korn, OVN vitamin koncept, fibre, organiske syrer og monoglycerider. 

Udover NutriKonc Safe, består Nutrimins koncentratsortiment af:

• NutriKonc Power - Lavet med blodplasma samt et højt indhold af mælk.

• NutriKonc Plus – Må bruges til UK.

• NutriKonc Pro – Lavet til råvaremikset NutriProtein og NutriProtein Plus.

• NutriKonc Zink – 50% koncentrater tilsat medicinsk zink.

Oplagt at prøve, mens der er korn i laden

Det er netop nu, du måske har korn liggende i laden. Køber du normalt færdigfoder til dine smågrise, vil det være et oplagt tidspunkt at få prøvet konceptet af. 

Så tøv ikke med at kontakte Nutrimin. Vi hjælper gerne med blanderecept og rådgivning om et koncentrat, der passer til netop dine grise.


Klik her for at se Video med CR-Foderservice og Koncentratoversigt 2021.



OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter