Nyheder

Poltefodring sommeren 2021

11. jun. | Indrykket af Nutrimin

Det ændrede avlsfokus, hvor fodereffektivitet og daglig tilvækst er prioriteret op, ser nu ud til at slå igennem hos vores polte. På godt og ondt.

Del artiklen:

Små fede polte holder længere

Vi vil gerne have polte, som gror tilpas langsomt og opnår en god spæktykkelse før løbning. Vi ser nu polte, som gror så hurtigt og har så fin en foderudnyttelse, at det går ud over såvel poltenes styrke som deres spæktykkelse. Så vi skal have reduceret vores poltes tilvækst. Polte, som reduceres i tilvækst og samtidig får et godt spæklag, holder simpelthen længere.

Reduceret indhold af aminosyrer og råprotein i poltefoderet

Det betyder, at vores sopolte skal fodres endnu mere omhyggeligt. Med omhyggeligt mener vi fokus på reduceret tilvækst via et reduceret indhold af aminosyrer og et reduceret indhold af råprotein i poltefoderet.

For kødfyldte og for stor tilvækst

Vores polte må IKKE længere få et diefoder eller slagtesvinefoder med 7,7 gram fordøjeligt lysin og 125 gram fordøjeligt råprotein. Fodrer vi vores polte med et diegivnings- eller et slagtesvinefoder, får vi søer som IKKE holder i længden. Poltene vil blive for kødfyldte og have haft for stor tilvækst.

Måske et ekstra kuld pr. so

En fin løsning er at tildele poltene et drægtighedsfoder, som indeholder 4,0-4,5 gram fordøjeligt lysin og 90-92 gram råprotein fra dyrene vejer 80-90 kg. Fra 30 kg og indtil 90 kg skal dyrene have et højt indhold af fibre (havre/byg/rug) og maksimum 20% hvede. Her siger normen 6,0 gr fordøjeligt lysin og 100 gram råprotein, alt efter hvor små de mindste polte er. Sammenlagt får vi fyldte maver, ro i stien og stærkere polte med et øget spæklag og efterfølgende længere holdbarhed. Måske et ekstra kuld pr. so.

Ring eller skriv til Nutrimin, hvis I vil have råd eller hjælp til fodring af jeres vigtigste dyr på gården.

Tryk herunder for at læse mere om avlsmål fra Danbred og Danish Genetics.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame