For at minimere antallet af skader i ben og på klove er det vigtigt at skabe sig et overblik over, hvilke skader der fremkommer flest af samt hvad der i stalden kan være årsagen til dette.

Via de elektroniske klovregistreringer, der kan foretages af besætningens klovbeskærer, er det muligt at finde lister med besætningens procentvise fordeling af klovskader.

Når der skal opstilles nye målsætninger til forbedring af klovsundheden, er det vigtigt at være realistisk og ikke forvente, at der kan ske de store forandringer blot over få dage eller uger. Ofte kræver det måneder eller år, før resultaterne fra nye tiltag kan ses på dyrene og dokumenteres via registreringerne.

Foderbordet er ofte en "glemt" synder, når der er fokus på klovsundheden.

Sofie Bjørn Skovsgaard

Foderbordet er ofte en "glemt" synder, når der er fokus på klovsundheden. Et halvtomt foderbord, hvor der mangler at blive skrabet foder ind til dyrene, kan gøre, at dyrene finder sig nødsaget til at strække sig efter foderet. Dyrenes ben og klove vil blive belastet, da vægten vil være størst på forbenene, hvilket kan medvirke til hævede koder og skader i klovene.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind