Abonnementsartikel

I serien "Klovsundhed og de 'tre store' årsager til halthed" kigger vi denne gang på byld i den hvide linje.

Der er tre typer læsioner, som er ansvarlige for størstedelen af halthed i malkekvægsbesætninger. Disse omfatter de ikke-smitsomme læsioner: sålesår, byld i den hvide linje og den smitsomme læsion digital dermatitis. Disse er oftest nævnt som værende de 'tre store'. I denne artikelserie vil vi se på, hvordan vi kan forhindre problemer med klovsundheden forårsaget af de 'tre store', og hvordan man bedst behandler køer med læsioner.

Ligesom de to andre hyppigst forekommende klovlidelser repræsenterer læsioner i den hvide linje i klovhornet en stor økonomisk omkostning for producenterne på grund af nedsat mælkeproduktion, nedsat reproduktion, og øget vægttab samt større risiko for uønsket udsætning, som også reducerer besætningens produktionsøkonomi og giver omkostningerne til at erstatte koen.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.