Investering i seks malkerobotter hos Stakkehavegaard SHG Breeding i Vojens betyder markant lavere celletal, stigende ydelse, kortere tid i boksen og bedre trivsel for de 247 malkekøer.

Ægteparret Døssing overtog en nødlidende bedrift tilbage i foråret 2018. Siden har Anne Dorthe og Andreas Døssing arbejdet målrettet med besætningen og løbende investeret i udstyr for at forbedre velfærden i stalden og hæve mælkeydelse.

Senest har parret investeret 5,5 millioner kroner i seks fuldautomatiske Gea malkerobotter i november 2019 for at optimere malkningen.

Vi interesserer os meget for, at det enkelte dyr har det godt, og med de nye robotter kan vi sætte ind, så tidligt som muligt, hvis der er et eller andet med koen.

- Gea Dairyrobot-systemet betyder, at vi har fået en meget bedre overvågning af køerne. Robotten måler både koens aktivitetsmønster, ædetid og drøvtygning. Derved opnår vi en større opmærksomhed omkring trivslen på den enkelte ko. Vi interesserer os meget for, at det enkelte dyr har det godt, og med de nye robotter kan vi sætte ind, så tidligt som muligt, hvis der er et eller andet med koen, fortæller Anne Dorthe Døssing.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind