Der er ingen tvivl i stemmen hos Peter Steensig Hansen, når snakken falder på fremtiden. For ham er det sikkert at fremtiden indeholder køer, og gerne hans egne køer. Egentlig er han uddannet tømre, men efter noget tid i det erhverv, og landbruget trak i ham.

- Min far driver Højager Holstein i Rødding, så jeg er født og opvokset på landet, fortæller han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der er cirka 250 Holsteinkøer og 200 hektar på den gård hvor Peter Steensig Hansen er opvokset, og det er da også den gård, som han håber på at kunne overtage på sigt.

...Vi skal være forgangsland på kvalitetsprodukter...

De køer som skal gå i Peter Steensig Hansens kostald, skal have det optimalt. Hans mål er at skabe Danmarks bedste kohotel, hvor forholdene for køerne er optimale, og det vil være hans primære mål, da dyrevelfærd ligger ham meget på sinde

Vil gerne hurtigt i gang

Stod det til Peter Steensig Hansen alene, ville han gerne i gang hurtigt. Allerede efter han er færdig med studiet til sommer, ville han gerne kunne starte op.

- Det er ikke fordi jeg har et behov for at mit navn står på et skøde, men jeg vil gerne have ansvaret for en besætning, forklarer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er ingen planer om I/S med hans far, men han overvejer muligheden for, at købe besætningen, for på den måde at komme i gang.

- Min far har prøvet at være i et I/S, og jeg mener det kan gøres på en bedre og smartere måde, forklarer Peter Steensig Hansen.

Peter Steensig Hansen er heller ikke afvisende for et samarbejde med sin bror på sigt, hvis det bliver en mulighed, men nøjagtig hvordan det skal sættes op, er ikke planlagt endnu.

Med på staldgangen

Kontorarbejdet er vigtigt for at en virksomhed kan køre, men Peter Steensig Hansen ser ikke sig selv som en chef der sidder på et kontor dagen lang i begyndelsen, da han føler han har meget at lærer endnu. Derfor bliver det fars job i begyndelsen, hvor Peter Steensig Hansen er med på sidelinjen.

- Det er vigtigt at der er tid til kontorarbejdet, og det vil nok blive en udfordring for mig, at tage mig tid til, forklarer han og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg vil gerne være chef på staldgangen hvis man kan udtrykke det sådan. Mine medarbejdere vil opleve mig aktiv i stalden, hvor jeg forhåbentlig kan gå forrest, når opgaverne skal løses, og skabe et stærkt team.

Peter Steensig Hansen er vant til udenlandsk arbejdskraft, og det er han ganske tilfreds med.

- Det fungerer rigtig godt med ukrainsk arbejdskraft, men vi er også nød til at tage ansvar for at uddanne elever, siger han.

Det er vigtigt at dygtige elever viser at de vil det, og så er han også klar til at give dem ansvar. Han tror på at løsningen er at skabe et ry, så de rigtig gode og dygtige elever og medarbejdere selv henvender sig.

Tid til familie

Peter Steensig Hansen indrømmer gerne, at han er typen der har det svært med at komme ud af stalden om aftenen. Der er altid noget han føler der skal laves, og derfor kommer han let til at blive hængene, indtil nogen kalder på ham. Alligevel er det vigtig for ham, at der skal være tid til en familie, så der er nogen til at støtte ham og bakke ham op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er godt opmærksom på, at en ægtefælde jo også tager en risiko ved at være gift med en selvstændig, men jeg vil forsøge at sikre hende bedst muligt, med særeje og hvad der nu ellers kan gøres, siger han

Lige nu bor Peter Steensig Hansen i København med sin kæreste. Det fungerer fint imens han studerer, hvor han kan tage toget til Odense, men på sigt vil han gerne flytte tilbage til Sønderjylland.

- Det er lidt en udfordring, da min kæreste ikke ønsker at flytte, og har meget svært ved at se sig selv i Sønderjylland, forklarer han og fortsætter:

- Vi snakker om det hele tiden, og det er en svær nød at knække.

Peter Steensig Hansen er dog sikker på at det bliver løst på sigt, for en af dem må jo give sig, og det er kun tiden der kan vise hvordan det ender. Han er dog glad for at kunne vise andre, at dette er en udfordring, som man kan komme til at stå i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores arbejdsplads er jo også vores hjem, og vi kommer let til at fremstå som dem der bestemmer hvor vi skal bo, forklarer han.

Han mener dog at man skal bruge tid på, at få snakket det igennem, for det nytter jo ikke at det ender med at den ene part går og er ked af det efterfølgende.

Der vil altid være dansk landbrug

I Danmark er vi dygtige til landbrug mener Peter Steensig Hansen, og han er da heller ikke i tvivl om, at der også i fremtiden vil være landbrug i Danmark.

- Vi skal være forgangsland på kvalitetsprodukter, hvor resten af verdenen vil kigge efter os, siger han og fortsætter:

- Vi vil få meget svært ved at være med, hvis vi tror vi skal konkurrere på masseproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er derfor heller ikke skræmt over tanken om, at han selv vil skulle tænke på afsætning af sine produkter.