I december 2017 gik kvægbruget I/S Mathiesen nær Esbjerg konkurs med 13 ejendomme, cirka 600 hektar jord, 13 ansatte og nær 2000 malkekøer og opdræt. I den kommende uge kommer to matrikler fra konkursboet under hammeren ved retten i Herning. Det skriver JydskeVestkysten.

Advokat Flemming Jensen fra firmaet af samme navn er kurator for boet, hvoraf en del nu kommer på tvangsauktion. Ifølge avisen er der tale om et cirka 170 hektar stort areal fordelt på en række matrikler tilhørende de to adresser Præstebrovej 40 og Jyllerupvej 14. Her er der blandt andet stuehuse, staldanlæg, gylleanlæg, affaldsdepot, vandboringer og en utinglyst fiskeret ved Sneum Å. Der medfølger hverken maskiner, besætning eller beholdninger, og den samlede offentlige vurdering lyder på lidt mere end 30 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere købere til resten

Den resterende og største del af boet vil kurator søge at få solgt frivilligt via en ejendomsmægler. Advokaten forventer, at ejendommene i bedriften, hvor der fortsat er dyr, bliver solgt til en eller flere.

- Vi vidste godt, at der her er tale om en meget stor bedrift, som det kræver en vis form for kapital at erhverve, men vi er i dialog med potentielle købere, siger Flemming Jensen, der skal i skifteretten med boet første gang torsdag den 4. oktober.

Det var Danske Andelskassers Bank, der fik erklæret den store kvægbedrift for konkurs. Foruden Andelskassen har også Nykredit og Nordea Kredit pengene i klemme.