Kvægbrugerne skal tage stilling til deres egen situation, og de skal handle. Det bliver budskabet, når den tidligere jægersoldat og tv-kendis B.S. Christiansen onsdag den 4. september vil inspirere mælkeproducenterne til handling.

Det er Syddansk Kvæg og de fire sønderjyske landøkonomiske foreninger, der sammen står for invitationen til denne kickoff-aften i Rødding, som markerer indledning på indsatsen "Ta stilling, Ta handling".

Artiklen fortsætter efter annoncen

- B.S. Christiansen taler om fundamentet som omdrejningspunkt for at tage stilling, træffe nødvendige beslutninger og handle. Han deler sine erfaringer fra et langt og oplevelsesrigt liv, hvor han i 40 år hovedsageligt har beskæftiget sig med menneskelig udvikling, fortæller Søren Greve Olesen, chefkonsulent i Syddansk Kvæg.

Der bliver også et kort indlæg fra et medlem af den Task Force gruppe i kvægbruget, som i juni kom med en rapport og anbefalinger om nye tiltag.

Kampagnen," Ta' stilling, Ta' handling ", indledes i denne uge ved at landets mælkeproducenter vil modtage et par arbejdshandsker og et brev med en opfordring til at tage stilling.

Indsatsen er en fælles tværfaglig indsats fra landets rådgivningscentre og Videncentret for Landbrug, Kvæg.