Med den nye verdensrekord i mest høstet korn på otte timer på CV'et, så lever den nye topmodel i New Hollands mejetærskerprogram op til sit navn, som verden hidtil stærkeste serieproducerede mejetærsker til dato.

New Holland CR 10.90 er topmodellen i New Hollands rotormejetærsker program og med 653 hestekræfter bliver det den stærkeste mejetærsker på Agromek 2014 - samtidigt har den fået to stjerner på Agromek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mejetærskeren høstede sig ind i Guinness rekord bog den 15. august 2014, hvor der kom 797,656 ton igennem den gule mejetærsker på otte timer, hvilket svare til et gennemsnit på 99,7 ton korn i timen.

Maskinbladets test-team, PowerGear, afprøvede som nogle af de første i Europa den gule mejetærsker i sommers i Nordjylland.

Klik HER og se, hvad PowerGears testpilot mener om den nye mejetærsker fra New Holland.

Opdateret tæskeværk

Den nye CR-serie har fået opdateret flere områder under de gule sideplader, og én af de mest interessante områder er den cylindre, som føder de to langsgående rotorer i maskinen.

I stedet for at sende materialet direkte ind foran rotorerne, så vil den nye Dynamic Feed Roll, som New Holland kalder den tværgående cylindre, sørge for, at materialet speedes op i fart, og afleveres under rotorerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det betyder, at materialet allerede er igang med den langsgående bevægelse allerede inden den møder rotorerne, fortæller Geert Nerinckx, produktchef for CR-mejetærsker. Han påpeger desuden at rotorerne dermed kan sænkes i hastighed for at opnå samme kapacitet, som den tidligere CR-serie, hvilket sikre en bedre halmkvalitet.

Den nye føde-cylindre har desuden en mekanisk stenbeskyttelse og når en sten kommer fra indføringen til cylinderen, vil den blot give efter og stenen falder ned i stenfælden under sluget på mejetærskeren.

Den nye måde at aflevere materialet på giver en kapacitetsforøgelse på op til 15 procent på de brede CR-maskiner med 22" rotorer, som svare til en bredde på en seksrysteres mejetærsker. Her dækker den nye CR-serie fire modeller fra 490 hestekræfter i CR 8.90 til 653 hestekræfter i CR 10.90.

De to mindste modeller i den ny CR-serie er på 449 hestekræfter i CR 7.90 og 490 hestekræfter i CR 8.80. Her bliver kapacitetsforøgelsen op til 10 procent, da maskinerne her kører med mindre 17" rotor, og bredden på maskinerne svare til en fem rysteres mejetærsker.

Effekten leveres af FPT i Cursor motor, og topmodellen er udstyret med den nye Cursor 16 med Tier 4 Final, hvilket betyder at motoren er udstyret med HI-eSCR, hvilket betyder ren SCR-teknologi med AdBlue tilsætning uden nogen form for EGR-tekonologi, hvor udstødningsgassen recirkuleres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny og større kabine

Hele den nye CR-serie er udstyret med den nye Harvest Suite Ultra Cab med 6,3 kvardartmeter glasareal, som er hele syv procent større end den tidligere mejetærsker-kabines glasareal.

Det nye CommandGrip kørehåndtag er også kendt fra New Hollands traktorer og FR-finsnittere og herfra styres hele 16 funktioner. Desuden er hele armlænet blevet omdesignet, og den nye 10" IntelliView IV touch-terminal, som også er kendt fra traktorer og finsnittere, kan flyttes i hele armlænets længde. Desuden kan der som standard lægges op til tre kamera visninger ind i terminalen.

New Holland har desuden gjort det muligt at tilføje en ekstra IntelliView IV terminal i kabinen til styring af blandt andet autostyring.

Lydniveauet i kabinen er ifølge New Holland gået fra 75 dB til 73 dB i den nye kabine, og der er blevet plads til en køleboks, som er aftagelig og kan tages med ud af kabinen. Den er placeret under passagersædet.