Vand fyldte meget for Landboforeningen Kronjylland i 2017.

Regnvand, drikkevand, vandløb og vand, hvor der helst ikke burde være vand. Formanden, Christian Jensen tog i sin beretning fat fra en ende af og kom både ind på den aktuelle situation omkring drikkevandsboringerne i dele af Århus Kommune, hvor politikerne lægger op til forbud mod anvendelse af planteværn på markerne omkring drikkevandsboringerne, han kom omkring både det politiske arbejde med og landbrugets ønsker til indhold i den nye vandløbslov, der er på vej og endelig kom han også ind på de mange nye restriktioner der er kommet og vil komme på vandudledning. I den forbindelse blev der peget på muligheden for at etablere minivådområder, der selv om de ikke er specielt store, har vist sig meget effektive med hensyn til at fjerne overskydende kvælstof fra et stort opland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formanden kom samtidig ind på tonen samfundet og landbruget imellem.

-Det er vigtigt at have en god dialog og positiv forhandlingsvilje både med kommuner og det omgivende samfund, understregede han og pegede på, at man skal sætte ind på goodwill kontoen hvor man kan.

-Vi kan altid få brug at hæve lidt på den konto igen for eksempel, når vi skal køre gylle ud.

Positiv dialog betyder dog ikke holdningsløst nikkeri.

På humoristisk vis fik Christian Jensen koblet Dronning Margrethes ord om det brugbare i at gøre noget unyttigt en gang imellem til landmændenes situation, når kommuner og myndigheder af og til melder ud med næsten umulige forlangender.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det fik debatten i gang og mange havde friske eksempler på, hvordan man efterlever dronningens ord i dagligdagen på danske landbrugsbedrifter.

I det hele taget var der livlig diskussion, god spørgelyst og en fin stemning blandt de omkring 100 fremmødte medlemmer.

Generalforsamlingen genvalgte formanden Christian Jensen for endnu en periode.