- Det er vigtigt, at skolebørnene kommer ud. Vores besøgslandmænd er klar til at modtage, give dem en god oplevelse og fortælle om erhvervet. Når man kommer ind til byerne, er der flere børn, som slet ikke har nogen tilknytning til landbruget, så det er vigtigt også at give dem muligheden, siger Lars Mellemkjær, som netop har mødtes med borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit Hansen.

Det er tredje år i træk, at LandboNord uddeler klippekort. Tidligere har skolebørn fra Brønderslev og Hjørring kommuner haft muligheden. Begge steder har det været en succes. I Frederikshavn er borgmester Birgit Hansen glad for initiativet, så skolebørnene med egne øjne kan tage stilling til erhvervet. Et erhverv hvor nogle af dem får en karriere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er rigtig mange myter om landbruget, og de unge mennesker har brug for at vide, at vi har et dedikeret og et rigtig dygtigt landbrug. Et vigtigt eksporterhverv i Danmark. Nogle vil måske se, at der også er jobmuligheder. Det er både LandboNord som forening, og vi som kommune, forpligtet til at fortælle om, for landbruget er et stort og vigtigt erhverv for os, siger Birgit Hansen.

Hun vil nu overdrage klippekortet til skoleforvaltningen, som i samarbejde med LandboNord, vil stå for det praktiske i samarbejdet.