Sagro havde fremstillet en stor skriftrulle til Landsskuet, hvor folk kunne skrive sig på, hvis de ønskede mere sikkerhed i landbruget.

Og det gjorde indtryk på formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild, da han besøgte standen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er godt, at der sættes fokus på det her på Sagros og Seges' stande, og jeg tror da, at folk har tænkt sig om, før de skriver under. Jeg håber, at folk så også føler sig forpligtet til at gå hjem og tage ansvar på deres arbejdsplads og pege på de ting, der måske kunne gøres lidt bedre, sagde Martin Merrild.

Og i virkeligheden er det allervigtigste, at man får talt om de nærved-hændelser, hvor det er lige ved at gå galt og lære af dem, sagde Martin Merrild.

Fokus på sikkerheden

Formand Thorbjørn Koefoed, Landboungdom er også glad for, at der sættes fokus på sikkerheden.

- Det kan være med til at give en snak blandt de unge om, hvad vi skal kunne sige fra overfor. Vi skal turde sige til en arbejdsgiver, når det ikke er sikkert, eller når vi mangler det nødvendige sikkerhedsudstyr. Vi skal snakke om det ude på bedrifterne, tage ansvar og også turde sige til kollegerne, at de skal lade være med at gøre det, der er farligt, sagde han.

Kristian Gade formand Holstebro Struer Landboforening stod selv på Sagros stand og her var han godt tilpas med, at det at rådgivningsselskabet Sagro tager sikkerhed ind som en del af rådgivningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er rigtigt godt, at vi får gang i det her. Vi har jo mottoet "Think Safety First" - for det handler om at lige at skulle stoppe og tænke os om en ekstra gang. Det skal ikke gå for stærkt, sagde Kristian Gade.

Ud over underskriftsindsamlingen distribuerede Sagro et spritnyt sikkerhedsmagasin med både gode råd og grumme historier fra hverdagen i landbruget.