Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Staldproducent: Ny husdyrlov giver udfordringer og muligheder

Af mbl - 8. jan. 2018 KL. 15:58

I år er den store ændring i landbrugsbranchen den nye husdyrlov, som trådte i kraft 1. august 2017.

En af de ting, der kommer til at fylde i landbruget i 2018, er den nye husdyrlov, der trådte i kraft i august 2017. På Nutrifair-messen vil staldproducenten Gråkjær være til stede for at tale mere om den nye lov.

Den store ændring i den nye husdyrlov er, at den stiller krav til dit produktionsareal i stedet for at kigge på dyr og dyreenheder. Det vil sige, at det er faste anlæg, der skal have godkendelse/tilladelse eksempelvis staldanlæg, gyllebeholdere og udendørs opholdsarealer med fast bund.

Men der er også sket ændringer på blandt andet indholdet af godkendelser og tilladelser. I den nye lov er der en større fleksibilitet i forholdt til antal dyr i stalden, dog skal dyrevelfærdsreglerne altid være overholdt. Fleksibiliteten gælder også i forhold til skift af dyregrupper og på afgangsvægten, så det passer med det slagteriet efterspørger. Inden for lugt, natur og ammoniak ser vi også ændringer, hvor der ofte stilles krav til brug af miljøteknologi på de større husdyrbrug.

- Vores oplevelse er, at mange landmænd gerne vil have en helhedsvurdering af deres produktionsejendom. Rådgivningen er vigtig, således at den enkelte landmand er grundigt forberedt til at træffe de rigtige beslutninger. Udover miljøgodkendelse og miljøvurderinger er også områder som bedriftsstrategi og teknologiordninger centrale elementer i vores rådgivningsarbejde, siger Gråkjærs miljøkonsulent Alice Nielsen.

- Vi kan kort sagt være med til at vurdere: kan det, man gerne vil, overhovedet lade sig gøre på den pågældende ejendom?

- Kom ind, og få en snak med os - så ser vi på dine muligheder for din bedrift, siger Alice Nielsen.

- I Gråkjærs Miljøcenter har vi specialiseret os i at udarbejde miljøgodkendelser, miljøanmeldelser og støtteansøgninger, samt mange andre opgaver inden for miljørådgivning. Vi kender lovgivningen - også den nye husdyrlov, og vi har erfaring med, hvordan forholdene skal være for at det fungerer i dagligdagen i stalden. Og den erfaring er vi klar til at bruge på at rådgive dig på NutriFair. Sammen med Gråkjærs landbrugsprojektkonsulenter tager vi en snak om din vision for din bedrift, og hvordan den kan blive realiseret, fortæller Alice Nielsen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame