Når priserne på fremstilling af grovfoder svinger mellem 0,85 og 2,50 kroner, så kan der være mange penge at hente, hvis man kan producere sit eget foder billigere.

- Det bedste råd i øjeblikket er at producere sit eget grovfoder. Vi kan se, at de store udsving på foderpriserne giver en stor usikkerhed i budgettet. Derfor vil det på sigt være en god idé at overveje, om man kan optimere sin foderproduktion, siger Kenneth Rieks Jakobsen, økonomikonsulent hos LandboNord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Netop optimering af foderproduktion vil være et af fokusområderne ved LandboNords årsmøde i næste uge. Dette års erfaringer fra hele landsdelen er nu samlet, og der er ved at tegne sig et billede af, hvordan de nordjyske landmænd har klaret sig.

Majs i stor vækst

- Et af de områder, hvor vi har oplevet en stor vækst, er i den nordjyske majsproduktion, som virkelig nød godt af en markant god sommer. Men på et tidspunkt begyndte fordøjeligheden at falde markant, så det blev nødvendigt for mange at høste med det samme for at bevare et højt næringsindhold, siger fagchef for grovfoder, Brian B. Søndergaard.

Lykkes det at bevare et godt næringsindhold i sit foder, kan mange ifølge Brian B. Søndergaard helt undlade at fodre med dyrt indkøbt foder - vel at mærke uden at det går ud over resultatet.

- Vi oplever ofte, at landmænd kan være usikre på, om deres eget grovfoder kan give det ønskede resultat, men vores erfaringer viser, at man kan nå rigtig langt, hvis man sammen med sin rådgiver holder fokus på sit eget foder, siger Brian B. Søndergaard.

Årsmøde Grovfoder afholdes den 16. december kl. 9.30 hos LandboNord i Brønderslev. Tilmelding til LandboNord nødvendig.