Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Skovgårdsvej er anlagt til gavn for almenvellet

Af Marinne Nørmark - 6. dec. 2018 KL. 16:15

Udvalgsformand synes vejstriden om Skovgårdsvej har været en rigtig træls sag for kommunen, men fastholder at eksproprieringen er til gavn for borgerne i kommunen.

Vagn sørensen (V), Vejen Kommune, deltog torsdag i åstedsforretningen på Skovgårdsvej i Vejen og den efterfølgende forhandling på Hotel Skibelund Krat.

- Vi er igang med at fuldføre byrådets beslutning, taget for nogle måneder siden, og ekspropriere i forhold til Vejloven. At Martin Lund Madsen og hans advokat valgte ikke at møde op til forhandlingeren, har ingen betydning for det videre forløb og eksproprieringen, siger Vagn Sørensen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Vejen Kommune.

Efter åstedsforretningen har Martin Lund Madsen og andre involverede parter fire uger til at indgive indsigelser mod eksproprieringen i forhold til bestemmelserne i Vejloven.

- Først efter indsigelsesfristen og godkendelsen i byrådet kan vi åbne vejen til glæde for borgerne i området. Det er op til Martin Lund Madsen om han frivilligt vil åbne vejen, det håber jeg, han vil, siger Vagn Sørensen.

Efter den nye ekspropriering af Skovgårdsvej er besluttet af byrådet engang i 2019, har Martin Lund Madsen mulighed for at klage over erstatningen for jorden til Taksationskommissionen og derefter anke videre til Overtaksationskommissionen, som er to uvildige klageinstanser.

Beskyldning om inhabilitet

Gårdejer Martin Lund Madsen har henvendt sig til Ankestyrelsen og anklaget byrådet i Vejen Kommune for at være inhabil i sagen.

- Det er ikke tilfældet. Vi fik i sidste uge kopi af svar fra Ankestyrelsen. De vil ikke behandle sagen om inhabilitet og giver altså ikke Martin Lund Madsen ret i hans påstand, selvom han så sent som i dag, stadig påstår, at byrådet er inhabil, siger udvalgsformanden.

Gårdejeren har anlagt sag mod Vejen Kommune og kræver erstatning for Skovgårdsvej.

- Vi afventer med sindsro den afgørelse. Jeg kan ikke forestille mig, at retten kræver vejen fjernet. Vejen er til glæde for almenvellet, og det synes logisk dengang, at fjerne de to broer og bygge en ny bro og ny vej til fordel for infrastrukturen og dermed borgerne. Det er min klare overbevisning, siger Vagn Sørensen (V).

- Vi troede oprigtig dengang, at vi kunne bruge elektrificeringsloven til eksproprieringen. Vi spurgte endda Trafikministeriet, for at være på den sikre side, og de sagde god for det. Efterfølgende har højestret talt. Retten anviste indirekte i dommen, at vi har benyttet den forkerte lov og skulle bruge Vejloven at ekspropriere efter, siger Vagn Sørensen.

- Havde vi vidst det dengang, havde vi ikke haft en rigtig træls sag i dag.

Udvalgsformanden langer ud efter Martin Lund Madsen og beskylder ham for populisme.

- Rent mediemæssigt er det en bedre sag for Martin Lund Madsen, at det er borgmesteren, han kan gå efter og ikke Banedanmark. Det er altid nemmere, og skaber flere overskrifter, når sådan en sag kan personificeres, siger udvalgsformanden.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame