Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Sagro: Gå i dialog med banken nu

Af Maskinbladet - 9. jul. 2018 KL. 10:05

Landmændene er presset både fysisk og psykisk af tørken, og derfor bør de gå i dialog med bankerne nu, mener Sagro.

Landmændene er presset på flere fronter af tørken. Dels er de voldsomt belastet af at holde gang i alle vandingsmaskiner ? dels psykisk af, hvad vil den mindre avl betyde for økonomien.

Det skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Arbejdsbelastningen er enorm for de, der skal flytte vandingsanlæg døgnet rundt. Det kommer oven på sidste år 2017, hvor der stort ikke skulle flyttes et vandingsanlæg, og hvor det regnede hele sommeren og hele efteråret. Og sidst på efteråret og vinteren stod grundvandet så højt som aldrig før.

Markvanding har stor betydning for landbrugsproduktionen i store dele af Danmark. 17 procent af landbrugsarealet i Danmark, svarende til at 465.000 ha kan markvandes. I de tidligere Ribe og Ringkøbing amter, som Sagro dækker store dele af, kan dog godt 50 procent af land- brugsarealet markvandes.

- Markvanding sikrer højere udbytter og er væsentlig for kvaliteten af f.eks. kartofler og for at sikre tilstrækkeligt med grovfoder i kvægbruget, udtaler direktør Palle Høj, Sagro.

Det varierer derfor rigtig meget fra bedrift til bedrift, hvor hårdt den enkelte er ramt økonomisk.

I august og september, når kornhøsten er i hus, kan Sagro lave de første beregninger på, hvordan det ser ud for den enkelte. Herefter kan budgettet for 2018 justeres, samtidig med at der ses på budgettet for 2019.

- Det vil være rigtig godt selv at tage fat i det og lægge frem for banken, hvad det betyder for kassekreditten det kommende år. For bankerne kigger også ind i det, når de er tilbage igen efter ferien. Vi mærkede allerede inden ferien, at de er tæt på de kunder, der er presset, og der kan meget nemt komme en meget hurtig og kraftig reaktion i forhold til den enkelte, udtaler Palle Høj, Sagro.

Derfor sender han en kraftig opfordring til at tage fat i den økonomiske udfordring i forhold til banken, så snart man kan sætte realistiske tal på, hvor stor udbyttenedgangen er på den enkelte bedrift. En god tæt dialog er også her en fordel.

SSV

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame