Minkpapir lancerer et helt nyt tørresystem til minkskind på Skindudstilling 2016. Avancerede simuleringer sikrer en meget homogen tørring af skindene. Samtidig præsenteres den salgsklare FIX-3 tane på udstilllingen, der afholdes 31. marts til 2. april i Herning.

Længere og tykkere skind

- Vores nye tørresystem er en stor hjælp til avlerne i deres bestræbelser på at skabe den mest homogene kvalitet, siger

Rudi Pedersen, adm. direktør, Minkpapir A/S

Artiklen fortsætter efter annoncen

Baggrunden for det nye tørresystem er, at skindene bliver længere og tykkere. Derfor er luftstrømmene optimeret, så alle taner tørres ens. Samtidig sørger designet for, at luftstrømmene bliver effektivt fordelt til hele skindet - også overkroppen og snuden. Systemet er udviklet via avancerede computersimuleringer, der kendes fra Formel 1 og flyindustrien.

- Vores nye tørresystem er en stor hjælp til avlerne i deres bestræbelser på at skabe den mest homogene kvalitet, siger Rudi Pedersen, adm. direktør hos Minkpapir A/S.

Også ergonomisk er der tænkt nyt. Under taningen er enheden med tanerne meget lav for at gøre arbejdet lettere for medarbejderne. Ved tørring løftes enheden op, så luftstrømmene bliver optimale.

Salgsklar FIX-3 tane

Sidste år præsenterede Minkpapir en prototype af sin nye FIX-3 tane til minkskind. Nu præsenteres den salgsklare model, der indgår som en integreret del af Minkpapirs nye tørresystem. Gennem det sidste år er tanen blevet gennemtestet.

FIX-3 tanen har ifølge Minkpapir 30 procent mere luftgennemstrømning sammenlignet med forgængeren, FIX-2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig er det ifølge Minkpapir markedets letteste og længste XL-tane, der med ekstra 18 cm i længden går tre numre op i skindstørrelse.

Aftagningen af skindet er blevet nemmere. Med en enkel, horisontol bevægelse løsnes skindet fra tanen til gavn for en bedre ergonomi.