Den nye serie af læssemaskiner placerer sig imellem Claas Torion 535 fra den mindste serie og Torion Sinus 1177 fra den midterste serie af læssemaskiner. Med lanceringen af de tre nye modeller tilbyder Claas nu fire serier af læssemaskiner, der tilsammen omfatter ti forskelige modeller.

Den største model i den nye klasse hedder Claas Torion Sinus 956. Den vejer ni ton og drives af en DPS motor på 106 hk. Den leveres med en løftehøjde på enten 3,72 eller 4,01 meter. Hydraulikken yder 115 liter pr minut, og den har en tiplast på godt 5,5 ton. I både den mellemste model, Torion 644, og den mindste model, Torion 537, ligger der en 3,3 liters Yanmar dieselmotor. I den mindste model yder motoren 68 hk mens den i Torion 644 yder 73 hk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De tre læssemaskiner kører alle med en to-trins hydrostatisk transmission og har en tophastighed på 40 km/t.

Kombineret styring

På de ny læssemaskiner fra Claas kombineres knækstyring med styring på bagakslen. Claas fremhæver, at den kombinerede styring gør maskinerne manøvredygtige uden at det går ud over stabiliteten. Ved fuldt styrudslag knækker de tre Torion-læssemaskiner cirka ti grader mindre end andre knækstyrede læssemaskiner. Det forøger stabiliteten, og det udnytter Claas til en større læssekapacitet.

Kabine som på de større modeller

De tre læssemaskiner leveres med kabiner, der matcher komforten i de store Torion-modeller. Dørene kan åbnes 180 grader og fastholdes i den position. Farveskærme, der er på syv tomme i Torion 965 og fire tommer i de to mindre modeller, giver føreren overblik over eksempelvis hastighed og brændstofforbrug. En slank ratstamme og en dyb forrude giver føreren et godt udsyn til redskabet.