Ingen kunne i 2004 forudse, hvor mange ændringer der ville komme nogle få år senere. Alt var dengang på vej opad, og optimismen var den drivende kraft både i landbruget og blandt maskinhandlerne.

- Du har stået i spidsen for branchen i en tid præget af omvæltninger fra den ene yderlighed til den anden. Fra træerne, der voksede ind i himlen til den dybeste finanskrise i mands minde. Det har været udfordrende både for vores medlemmer og ikke mindst for dig selv, konstaterede Klaus Nissen, direktør for Dansk Maskinhandlerforening, på foreningens generalforsamling fredag 21. november.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her tog han ordet for at markere, at foreningens nuværende formand, Jens-Aage Jensen, har været foreningens formand siden generalforsamlingen i november 2004.

En helt anden forening

Da Jens-Aage Jensen blev valgt til formand for Dansk Maskinhandlerforening, var det også en helt anden brancheorganisation, som havde sekretariat og hjemsted i København. På det tidspunkt var det også en arbejdsgiverforening.

- Du har stået i spidsen for foreningen i en periode, hvor den både er rykket til Jylland, og hvor dens opgaver på mange måder er helt ændret.

- Selv efter 10 år som formand er du altid med på at prøve noget nyt og er ikke groet fast i fortiden. Jeg har endnu til gode at høre dig sige, at sådan plejer vi at gøre, eller det har vi prøvet, fremhævede Klaus Nissen.

Mod til at træffe valgene

Når det hele bliver svært og nedgang fylder dagsordenen frem for optimisme, kræver det mod at kunne stå distancen og træffe valgene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Du har været med til at stå fast på, at vi er i en branche, hvor man ved dygtighed og evne til dynamisk tilpasning kan overleve på de nye betingelser, fremhævede Klaus Nissen.

- I hele din formandsperiode har du fokuseret på, at Dansk Maskinhandlerforening er en brancheorganisation skabt til at skabe merværdi for medlemmer, fastslog Klaus Nissen.

Med disse ord takkede direktøren formanden for et konstruktivt og givende samarbejde.