I sin første beretning som formand for Djursland Landboforenings Svineproduktionsudvalg gjorde Thomas Olesen på årsmødet status over et hårdt år. Ikke mindst i forhold til økonomien i landbruget.

- Samlet set er det en meget utilfredsstilende situation, vi står i lige nu. Og fortsætter det ret meget længere, er der nok nogle, der skal til at lave noget andet før end de havde forventet det. Kommer man i den situation, hvor banken vil til at blande sig i den daglige drift, og hvilke beslutninger der skal tages, tal da først med din rådgiver og få vendt tingene, lød det fra Thomas Olesen, som også anbefalede, at man som landmand sørger for at få eventuelle forslag fra banken på skrift.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dårlig hukommelse

Efterfølgende uddybede han sin anbefaling således overfor Maskinbladet:

- Hvis banken vil til at blande sig i selve driften, så skal man sørge for at få det på skrift. Nogle gange kan man opleve, at bankrådgiveren pludselig får dårlig hukommelse, hvis nogle af de økonomiske beslutninger ikke falder så heldigt ud. Jeg taler ikke af egen erfaring, men det er noget, vi har snakket om i udvalget, fordi nogle af vores medlemmer har oplevet det. Så når ansvaret skal placeres, er det altid bedst at have noget på skrift.

Der var mødt 40 deltagere op til mødet, og de fik også at vide, at Thomas Olesen mener, at der i forbindelsen med MRSA-smitte er landmandsfamilier, der er blevet hængt helt urmeligt ud. Desuden kom han med et godt råd til kollegerne i forbindelse med risiko for indslæbning af alvorlige sygdomme sydfra.

- Tag kun imod lastbiler med vaskecertifikatet i orden, lød det fra formanden.

I beretningen var der også ros til Norddjurs og Syddjurs kommuner for gratis byggetilladelser i 2015, ligesom der var tak til DR for tv-serierne De unge landmænd og Danmarks bedste bonderøv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svineproduktionsudvalget konstituerede sig efterfølgende med Thomas Olesen som formand, Morten Gert Nielsen som næstformand og Rasmus Brøgger som udvalgets repræsentant i Åbent Landbrug, hvilket var ensbetydende med genvalg over hele linjen.