Hvad har landbruget med Naturpark Randers Fjord at gøre? Hvordan skal vi forholde os til ulvene? Hvad skal vi med de midler, vi som medejere får fra LMO? Hvordan står det til med medlemsudviklingen indenfor Familielandbruget?

Spørgelysten var stor og diskussionerne flød ivrigt omkring alt, hvad der er oppe i tiden i forhold til landbrug: lovgivningen, kommende krav til landbrugsproduktion, beskyttelse af naturarealer, vildtforvaltning og også til den konsulentservice, der bliver leveret fra det landbrugsfaglige rådgivningscenter, LMO, som Østjydsk Familielandbrug er medejer af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ganske vist var næsten alle 60 deltage i generalforsamlingen pænt oppe i årene, men aktiviteten under generalforsamlingen viser, at alder på ingen måde trykker. Man er med på beatet.

-Det er også nødvendigt, for der er problemer med generationsskiftet. De unge har vanskeligt ved at skaffe finansiering og komme ind i erhvervet, lød det fra salen på et tidspunkt.

Det var formand Niels Jørgen Thomsens første beretning og den kom godt rundt omkring de mange meget alsidige arrangementer foreningen afholder. Her fremgik det tydeligt, at der udover det rent landbrugsfaglige arbejde også bliver prioriteret en række mere sociale og familieorienterede tiltag og events.

Gennem året har Østjyudsk Familielandbrugs bestyrelse blandt andet arbejdet målrettet på modeller til at forhindre kvælstof- og fosfor- udledninger til vandløb og fjorde, arbejdet med problemstillingen omkring drikkevandsboringer i Århusområdet og været på studietur til Sverige for at se på, hvordan halebid hos grise kan forhindres. Samtidig har foreningen holdt havevandringer, været på hyggeture og afholdt Åbent Landbrug med over 1100 gæster.

Formanden var på valg og blev genvalgt med applaus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Det er et drøn spændende arbejde. Jeg modtager gerne genvalg og takker for tilliden, sagde Niels Jørgen Thomsen, der i det forgange år også er blevet medlem af Svineafgiftsfonden og derfor er med til at uddele midler herfra.

Udover formandens beretning var der indlæg fra vicedirektør i LMO, Karsten Lauritzen, næstformand for Dansk Familielandbrug, Henrik Bertelsen og Klaus Høeg, der er deltidslandmændenes repræsentant i Landbrug & Fødevarer's bestyrelse.