Næste år lettes broafgiften over Storebælt med 25 procent. Det får positiv betydning for de mindste fødevareproducenter, vurderer SMV Fødevarer. Det skriver food-supply.dk.

- Vi forventer, at de små og mellemstore fødevarevirksomheder kommer til at opleve vækst på mellem fire og syv procent i kølvandet på de sænkede broafgifter, og det er en rigtig god nyhed for vores medlemmer. Vi så dog gerne, at afgiften blev sat endnu længere ned eller helt forsvandt over en årrække, siger Mads Illum Hansen, der er markedschef hos SMV Fødevarer til food-supply.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For de af vores medlemmer, der har en stor del af deres forretninger i regioner på hver sin side af Storebælt, er det ikke ligegyldigt, til hvilken pris varerne transporteres, siger han.

Skævt marked

Store fødevarevirksomheder har, ifølge SMV Fødevarer, indtil nu haft en fordel, da de har transporteret større mængder gods. Den nye afgiftsnedsættelse på broafgiften kommer, ifølge Mads Illum Hansen, de mindre fødevareproducenter til undsætning.

- Eksempelvis for den lille jyske frugtavler, der har kunder på Sjælland, eller den fynske kødgrossist, der skal levere kød til institutioner og sygehuse i København og omegn, har en sænkning af afgiften stor betydning. Det vil gavne både leverandørerne og i sidste ende også kunderne, der får et bedre og billigere udvalg, fordi konkurrencen bliver mere lige. Der er lige nu stor interesse blandt forbrugerne for lokale råvarer og fødevarer, og den tendens vil blive støttet, når rammevilkårene forbedres på denne måde, siger Mads Illum Hansen til food-supply.dk.