God ledelse kommer til at fylde mere og mere for erhvervsvirksomheder og ikke mindst i landbruget. Derfor er LMO og LandboNord gået sammen om at afholde uddannelsen "Leder i landbruget" til efteråret.

- For mange landmænd kan det være svært at tage konfrontationer med deres medarbejdere og være tydelige i deres ledelsesstil. Vi tilbyder lederuddannelse, fordi ejere og ansatte driftsledere efterspørger bedre værktøjer til at handle målrettet over for deres medarbejdere, siger ledelsesrådgiver Anne Jacobsen fra LMO.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uddannelsen løber hen over efteråret og er målrettet de problemstillinger, der findes i landbruget.

- Vi kan se, at de landmænd, der tidligere har gennemført uddannelsen, er blevet mere handlekraftige. De har fået redskaber til at få medarbejderne til at præstere så godt som muligt, samtidigt med at medarbejderne tydeligvis bliver mere glade for at gå på arbejde, siger Anne Jacobsen.

David Falk er medejer af gartneriet Østerkrog har gennemført uddannelsen, og han kan tydeligt mærke en forandring.

- Jeg har fået et mere nuanceret syn på ledelsesfaget. Jeg kan i dag bedre forstå signaler fra mine ansatte; dem opfangede jeg ikke før. Når jeg tænker tilbage på forskellige situationer, så ville jeg nok have reageret anderledes, hvis jeg havde den viden, som jeg har i dag, siger han.

"Leder i landbruget" er udviklet i et samarbejde mellem Seges Akademi og Erhvervsakademi Aarhus og udbydes sammen med LMO og LandboNord. Uddannelsen er fordelt på fem moduler i perioden fra september til november og foregår i Søften ved Aarhus og i Brønderslev. Målgruppen er alle der har ansvar for medarbejdere i landbruget eller i andre relaterede erhverv.