Tirsdag blev det meldt ud, at Landbrug & Fødevarer nu ændrer i sin organisering af vidensinstitutionen Seges. Den beslutning betyder, at der kommer endnu mere fokus på den enkelte landmand, så han kommer til at stå stærkere. Det mener formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling.

- Det er rigtig godt, at man har fundet ud af, at løse de problemstillinger, der har været med hensyn til opbygningen af Seges kontra den forskellighed, som er ude i de lokale foreninger. Det er der nu fundet et godt set-up for. Derfor kan vi nu se frem mod en lysere fremtid for landmandens bundlinje, da der bliver fokus på landmandens økonomi ved oprettelse af en ny økonomilinje, siger Niels Vestergaard Salling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landbrugets situation er så alvorlig, at alle optimeringer af rådgivning og det politiske arbejde, skal gennemføres i respekt for landmændenes bundlinje.

Niels Vestergaard Salling, formand for LandboNord

Ifølge Niels Vestergaard Salling så er det nu lykkedes både at optimere strukturen i Landbrug & Fødevarer og i Seges. Næste naturlige skridt vil være at se på de lokale foreningers struktur.

- Landbrugets situation er så alvorlig, at alle optimeringer af rådgivning og det politiske arbejde, skal gennemføres i respekt for landmændenes bundlinje. Det omfatter altså også de lokale foreninger, som er sidste led i kæden målrettet landmanden, siger Niels Vestergaard Salling.