Staldmæglerne A/S kan i forbindelse med Agromek præsentere en nyhed, der giver danske landmænd muligheden for en endnu bedre indsigt i deres køers velfærd.

Der er tale om to modeller af en liggemadras til kvæg med indbygget sensor, der kan tilkobles et dataprogram. Madrasserne bærer navnet Louisiane og Pacific. Førstnævnte er en traditionel latexmadras med en yderst slidstærk topdug. Pacific udgaven er derimod mere utraditionel i det der er tale om en vandseng.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overvåg køernes adfærd

Begge madrasser kan udstyres med en eller flere sensorer, der er tilkoblet et dataprogram.

Sensorerne måler kontinuerligt belastningen fra koen, der efterfølgende konverteres til elektriske signaler og sendes som data. Selve dette system kaldes SMART, og fordelen ved systemet oplyser Staldmæglerne bl.a. til at være, at man hurtigere bliver opmærksom på unormal brug af sengebåsene, f.eks. i forbindelse med sygdom. Systemet kan yderligere overvåge køernes vægt individuelt ved f.eks. at koble transpondere til systemet.

Vandseng

Pacific produceres som en komplet rullemadras uden samlinger og produceret efter specialmål, oplyser Staldmæglerne A/S. Vandpuderne er individuelle og vulkaniseret i madrassen.

Tykkelsen på selve madrassen oplyses til at være 10 mm med dobbelt indvævet tekstilforstærkning. Forrest er sengebåsen udviklet med et lag latex til aflastning af knæ.