Inden for de næste fem år vil der være mere end otte milliarder munde, der skal mættes af fødevarer, som skal produceres mindre ressourcekrævende og mere bæredygtigt end det er tilfældet i dag, skriver Ingeniøren.

IBM har udpeget fødevareproduktion som en af de industrier, der vil undergå den største omvæltning og kommer derfor med fem bud på, hvilke teknologier, der vil vinde frem inden for landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Ingeniøren er den første teknologi; Digitale landbrugskopier, som giver landmændene bedre mulighed for at digitalisere og måle alle aspekter af deres landbrug i en virtuel model af deres landbrug. Modellen skal give en bedre indsigt i produktionen ved eksempelvis at kunne forudsige udbyttet af afgrøder og høsten.

Den anden teknologi er gennemsigtige forsyningskæder, der skal eliminere en stor del af de usikkerheder, der i dag fører til overproduktion af fødevarer og madspild. Gennem en kombination af blockchain-teknologi, algoritmer og små sensorer vil transparensen i alle led i fødevarekæden blive øget markant, skriver Ingeniøren.

Den tredje teknologi vil give adgang til at analysere den genetiske komposition af mikrober. Da nogle er gode for mennesker og andre skadelige, vil forskere kunne bruge dem strategisk til at gøre vores mad mere sund, sikker og hygiejnisk at spise.

Ifølge Ingeniøren sætter IBM sensorer på, som den fjerde teknologi, der vil vinde frem i løbet af de næste år. Sensorerne vil kunne scanne mad for skadelige fremmedlegemer såsom E. coli eller salmonella.

Den sidste teknologi er muligheden for genanvendelse af plastik. Ifølge Ingeniøren er BMI opimister og tror på, at processen for affaldshåndtering og produktion af ny plast vil være