Maskinbladet, Tyskland: I forbindelse med Fendt Felttage, som netop nu afholdes i Tyskland, har den tyske maskinproducent benyttede lejligheden til at vise en ny rundballepresse-generation.

Navnet er Rotana og kommer både med fastkammer og variabel kammer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye serie erstatter de tidligere rundballepressere fra Fendt.

Den nye serie har fået nye valser i ballekammeraet og en friløbskobling i pick-upen, så forstoppelser let kan fjernes og pressearbejdet fortsættes, hvis uheldet er ude.

En sensor i ballekammeraet giver chaufføren mulighed for at lave mere ensartet baller ved at fortælle, i hvilken side af ballekammeret der mangler materiale.

Med og uden wrapper

Rotana leveres både med og uden integeret wrapper, og Fendt fortæller, at det samlet marked i Europa for rundballepressere ligger på 11.300 enheder, hvoraf 41 procent er fastkammerpressere og 59 procent er med variabel pressekammer.

Herunder er 94 procent af alle pressere med variabelt pressekammer uden wrappere, mens kun 6 procent sælges med integeret wrappere. Derimod sælges 19 procent af fastkammerpressere med integeret wrappere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder dermed også, at Fendt vil lancere Rollector, som er en singel wrappere, som trækkes efter en traktor og er selvlæssende.