For tredje år i træk er antibiotikaforbruget blandt de danske landmænd faldet.

Denne gang med 4 procent sammenlignet med året før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det viser den årlige DANMAP-kortlægning for 2016, som netop er udkommet. Det glæder miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

- Det er meget positivt, at den årlige DANMAP-rapport med tal for 2016 viser, at det samlede forbrug af antibiotika til dyr er faldet for tredje år i træk. Jeg synes, der er grund til at være tilfreds med, at det fortsat går den rigtige vej med at få nedbragt forbruget af antibiotika i landbruget, siger Esben Lunde Larsen.

Ministeren fremhæver landbrugets store indsats og arbejde for at nedbringe antibiotikaforbruget som årsagen til den fortsatte flotte fremgang. Samtidig understreger han, at dansk landbrug ikke er i mål.

- Faldet skyldes både en indsats fra landbrug og myndigheder, men det kræver et fortsat fokus, for at vi når målet om en 15 procent reduktion i antibiotikaforbruget til svin 2018. Lige nu ser det ud til, at reduktionsmålet nås, hvorved antibiotikaforbruget i svineproduktionen vil være faldet med cirka 30 procent siden 2009. Men vi må ikke læne os tilbage, blot fordi resultaterne er positive, siger Esben Lunde Larsen.