Førstedagen til LandboUngdoms DM i pløjning forløb helt planmæssigt, og endda bedre end forventet, da blandt andet opbakningen til Skole DM var rekord stor. Danmarksmesterskabet blev afgjort med mindst mulig margin, da de fire første hold kun var adskilt af fire point.

Nye danske mestre i Skole DM i pløjning blev Agroskolen med 104 point, kun et halvt point mere end Grindsted Landbrugsskole og tre point mere end Nordjyllands Landbrugsskole på en tredje plads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var fantastisk at opleve så mange landbrugsskoleelever og lærere, som var mødt frem i dag for at heppe på Skole DM deltagerne. Der stillede 11 hold op fra syv forskellige landbrugsskoler, og vi er meget glade for, at vores forholdsvise nye koncept, nu er blevet en integreret del af skolernes liv, fortæller Simon Jensen, arrangør af DM i Pløjning fra LandboUngdom Region Ribe.

Massiv mediedækning

Foruden Skole DM startede de klassiske LandboUngdoms pløjere op med de første konkurrencer fredag, hvor dagen blev brugt i stubjord. Her blev der fundet en vinder i både vendeplov og standardplov for henholdsvis juniorer og seniorer samt farmklasse. I dag lørdag kåres vinderne i Grønjord, og vigtigst den samlede vinder af DM 2016.

- Nu glæder vi os rigtig meget til lørdag, hvor vi skal have fundet vinderne i grønjord og den samlede vinder af DM i pløjning 2016. Meteorologerne har lovet os, at solen vil skinne over pløjearealet, og i løbet af førstedagen har DR sendt Vores Vejr på DR1 herfra, og direkte omtale i radioen i både P4 og på P3, så jeg håber, at rigtig mange mennesker vil kigge forbi i løbet af lørdagen, siger Simon Jensen.

DM i pløjning foregår på ejendommen Hedegaard på Lundhedevej 28 i Grindsted lørdag d. 29. oktober fra kl. 9.00. DM i pløjning 2016 arrangeres af Region Ribe LandboUngdom.