Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

CLAAS høstnyhed blev set af mange på Agromek

Sponseret af Danish Agro Machinery A/S - 23. nov. 2018 KL. 00:10

  • ww314465_1
  • ww314465_2

Sponseret indhold

Info

CONVIO FLEX er navnet på det nye fleksible skærebord fra CLAAS, og skærebordet har allerede kørt i høsten 2018. På Agromek blev skærebordet for første gang vist på en dansk udstilling, og mange kom forbi og så den to-stjernede Agromek-nyhed.

CLAAS har i år lanceret et nyt sejlskærebord med navnet CONVIO. Sejlskærebordet er udviklet i flere udgaver, hvor CONVIO med fast knivbjælke egner sig særligt til høst af korn og raps, hvorimod CONVIO FLEX har den fleksible knivbjælke, som er udviklet og virker til universal brug ved høstning af alle afgrøder, såsom korn, raps, ærter, græs m.m.

Hvad kan CLAAS CONVIO FLEX?

På CONVIO skærebordene har føreren adgang til diverse assistentsystemer, der betjenes fra kabinen, som fx den automatiske regulering af vindtrækkraften, AUTOMATIC BELT SPEED og AUTO CONTOUR FLEX, der automatisk sørger for, at skærebordet er indstillet optimalt.

På det nye CONVIO FLEX er det selve knivbjælken, som automatisk justerer sig ud fra jordens konturer og derved sikrer en optimal høst.

Ved hjælp af censorer på undersiden af bordet, kan den fleksible indstilling på knivbjælken gøre, at man skærer så tæt på jorden og minimerer spild under høsten.

Det resulterer i maksimal aflastning af føreren samtidig med optimal afskæring - CONVIO FLEX kan køres i fire forskellige modes:

- Korn: Fast knivgang

- Lejesæd: Skift fra fast til fleksibel ved tryk på en knap

- Flex: Til afgrøder som soja, ærter og græs, der ligger tæt på jorden

- AUTO CONTOUR FLEX: Automatisk den lavest mulige afskæring

'Det kører rigtig godt'

Nyheden fra CLAAS har allerede denne høst været i aktion på de danske marker, og en af kunderne, Alex Eggertsen, har med CONVIO FLEX skærebordet og en ny LEXION 780 høstet 725 ha. rødsvingel, raps, hvede og byg henover de sidste par måneder.

- Det kører rigtig godt, fortæller Alex Eggertsen, der er driftsleder på Halsted Kloster Gods, og som har kørt med det nye CONVIO FLEX skærebord henover høsten.

For Alex Eggertsen har den nye skærebord nogle markante fordele: ?Hele bordet bliver hydraulisk styret og kører med tastebøjler, og det, sammen med de to støttehjul, et på hver sin side, betyder, at man kører mere jævnt og får en ens stubhøjde.?

Sådan arbejder CONVIO FLEX

I kraft af bælterne på skærebordet i stedet for indføringssnegl, er der et godt materiale-flow i skærebordet. Bælterne i bordet ? både dem i siden og i midten ? kan justeres i hastighed.

Det kan både gøre manuelt, eller man kan vælge at køre på automatik, så de følger fremdriftshastigheden.

Knivbjælken skærer planterne af i lav højde, hvorefter vinden griber ind i plantematerialet og løfter det op på sidebåndende.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame