Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ændrede støtteregler skubber beslutning om biogasanlæg

Af JOF - 15. mar. 2019 KL. 13:05

Beslutningen om biogasanlægget ved Grindsted trækker ud på grund af en ændret støtteordning for biogasanlæg.

I Grindsted trækker beslutningen om det store biogasanlæg ud på grund af, at Folketinget i februar ændrede støtteordningen for biogasanlæg, skriver JydskeVestkysten. Derfor kan Combigas, der vil bygge det store anlæg, ikke få støtte efter den nuværende ordning - med mindre selskabet får dispensation. Det betyder, at sagen ikke behøver blive hastet igennem på kort tid.

- Vi afventer en afklaring vedrørende støtteordningen - ligesom mange andre kommende biogasanlæg, der er i projekteringsfasen, siger Frank Wennerberg, direktør i Combigas til JydskeVestkysten.

Ifølge JydskeVestkysten ønsker firmaet Combigas at opføre et stort biogasanlæg, Billund Biogas, ved siden af Billund Energi & Vand. Politikerne har godkendt, at der udarbejdes landzonetilladelse og VVM-redegørelse. Der vil være nabohøring i forbindelse med landzonetilladelsen, og der vil være en otte ugers offentlighedsfase. Ifølge Billund Kommune vil der være rig mulighed for at blive hørt i forbindelse med sagsbehandlingen. I Kolding og Esbjerg er to tilsvarende projekter opgivet på grund af naboprotester.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame