Patriotisk Selskab har nu opgjort 2018-resultaterne i de første virksomhedsanalyser og præsenteret dem for kunderne:

- Det giver rigtig god mening at få lavet en tidlig analyse, så man kan bruge den som et styringsredskab det efterfølgende år. En tidlig analyse et godt produkt at kunne levere til blandt andet banken, da det signalerer, at man har en stor indsigt i sin virksomhed, konstaterer virksomhedsrådgiver og økonomikonsulent Lene Nygaard og uddyber:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da fjerde kvartal ikke er realiseret, når analysen laves, er der selvfølgelig tale om estimerede tal. Men analysen baseres trods alt også på tre kvartalers budgetopfølgning. Har man et godt overblik over sin bedrift, og er vurderingen af fjerde kvartal realistisk ? hvilket vi selvfølgelig hjælper med at sikre, så er det derfor ikke noget problem. Tallene er valide nok, og man kan sagtens stole på dem og agere ud fra dem.

Retvisende billede

Patriotisk Selskab har resultaterne på plads for over 10.000 hektar og dermed cirka 25 procent af det samlede areal:

- Vi forventer, at det giver et retvisende billede af det samlede resultat for Patriotisk Selskabs virksomhedsanalysekunder; dog med store geografiske udsving, afhængig af hvem der fik regn. Hos dem, der fik regn, er resultaterne fornuftige, men med en nedgang i udbyttet på primært vårafgrøder. Til gengæld var priserne generelt højere. Resultaterne ligger nogenlunde i tråd med prognoserne fra Driftsanalyser 2017/2018, der udkom i efteråret, fortæller Lene Nygaard.

- Vi har øget fokus på tidligere at udarbejde virksomhedsanalyser og kunne levere resultaterne til planteavlere såvel som husdyrproducenter. På sigt er det meningen, at vores kunder hurtigere skal kunne se deres resultater i vores digitale dashboard til virksomhedsanalyser MyBusiness, så de kan reagere på udsving hen ad vejen. Hvis man er medlem af Patriotisk Selskab, kan man afprøve MyBusiness i vores nye app, som kan hentes i App Atore og Play Butik, siger Lene Nygaard.