Lyt til artiklen:

Mød Valtras nye flagskib "The Boss"

00:00
Hastighed: ???x
03:08

Det er en helt ny opdaterede S-serie, der bliver til en generation 6, hvor design og teknologi er udviklet endnu mere. Men det er ikke det eneste; en helt ny model har fundet vej til toppen af hestekræftskalaen.

Valtra hæver deres egen barre med 15 hestekræfter i toppen, og præsenterer nu Valtra S416 med 420 hestekræfter og 1750 Nm. Model-serien strækker sig nu over seks modeller fra 280 til 420 hk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Traktoren er både designet og bliver bygget i Finland, så det er en rigtig finne, ligesom blev vist frem, da Q-serien blev præsenteret. Foto: Esben Henneberg.

Kraften overføres med en helt ny AGCO-Power 84 LXTN 6 cylinderet, 8,4 liters motor, og en betydelig forskel er bedre brændstofforbrug, men også, at der intet EGR-system er til regenerering i udstødningsgassen. Motoren har også fået en tæt form, så drejeradius er blevet bedre.

Lavere omdrejninger på motoren giver brændstofbesparelse. Fuld heste sker ved 1850 o/min og max moment sker ved 1500 o/min.

Mange af de nye tiltag i både kabine og design bærer præg af, det vi har set på både T og Q-serien. Men den nye front med de specielle lygter har vi ikke set før.

Traktorens egenvægten siger 12 tons, og den er udstyret med den velkendte CVT-transmission, der er forstærket i slutdrev, og PTO er forstærket.

Indstigningen ved trapperne er lavet anderledes for bedre indstigning, men kabinens indmad minder om T og Q-serien med alle de nye ting, som Valtra SmartTouch tilbyder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er mulighed for at vælge mellem to hydrauliske løsninger. Den ene er med en cylinderpumpe, der giver 200 l/min ECO, mens der i den anden er monteret to hydrauliske cylinderpumper på 200 l/min hver. De leverer olie til hver side af olieudtagene. Den ene pumpe tager udtag 1, 2 og 3 som highflow, mens den anden pumpe giver til udtag 4, 5, 6 og LS.

Servicepunkterne er blevet endnu nemmere, og det sker enkelt med fedtpunkter, der er koblet sammen, en simpel løsning til både bag- og frontlift med fællessmøring.

Liften tager i bag 12 tons og front 5,8 tons.

Arbejdeslyset er opdateret, så varmegraden kan ændres på lyset, og man kan selv vælge, hvordan lyset skal fungere helt ned til hvert enkel lampe.

Egenvægten siger her 12 tons, hvor den kan vejes op til 18 tons total.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indstigningen er ændret og blevet hen af, hvordan Q-serien er bygget op, og selve kabinen er den samme som på Q-serien.

Der er blevet plads til en værktøjskasse i højre side, så mindre opdateringer har også fundet vej, som vi følger op på i Maskinbladet senere.

Valtras kendte ekstraudstyrs brand, Valtra Unlimited bliver nu også noget, der kan tilføjes på alle nye S-serier.

rich-media-5
Kommer på det danske marked til næste år i 2024. Foto: Esben Henneberg.