Lyt til artiklen:

Agritechnica 2023 med fokus på Smart Farming

00:00
Hastighed: ???x
02:31

Den tyske Agritechnica-arrangør, DLG, konstaterer i en pressemeddelelse, at landbruget står midt i et paradigmeskifte, hvor digitaliseringen nu kommer væltende.

- Mange landmænd har erkendt fordelene ved digitale løsninger og bruger dem allerede, konstaterer DLG og peger på, at mange maskiner eksempelvis er udstyret med sensorer og benytter kunstig intelligens.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også digitale managementsystemer er blevet en del af landbrugets hverdag og medvirker til en mere effektiv drift, forenkle processer og optimere udnyttelsen af ressourcer.

- I sidste ende handler det om at træffe optimale beslutninger, lyder det fra DLG, som vil fokusere på digitalisering i landbruget på Agritechnica 2023.

Man vil ifølge DLG kunne opleve de nyeste fremskridt inden for sensorteknologi og "Smart Farming" på Agritechnica, som også vil byde på live-demonstrationer og formidle erfaringer og best-practice.

Robotter

Også AR-teknologi (Augmented reality) får også stadig større værdi, fordi computergenererede billeder bidrager til, at maskinførerne lettere kan træffe beslutninger under arbejdet.

Markrobotter er også på vej til at erobre markerne, og Agritechnica mener, at et besøg på messen vil overbevise enhver om, at markrobotterne er på vej ud i det praktiske landbrug. Det samme er droneteknologien, som også har meget nyt at byde på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mulighederne for at dokumentere fødevarers vej fra jord til bord er også stærkt forbedret i kraft af digitaliseringen. Og data fra den enkelte gård kan analyseres og styrke beslutninger.

Hotspot for Smart Farming

Landbruget er ifølge Agritechnica en digital pionerbranche, og det globale markedspotentiale for digitale løsninger er enorm, og landmænd over det meste af verden er parate til at tage de digitale løsninger til sig.

Agritechnica betegner sig selv som verdens største messe for landbrugsinnovation og er den ideelle begivenhed, hvis man vil opleve den nyeste teknologi.

Det er derfor ifølge arrangørerne et must for alle fremtidsorienterede landmænd at besøge messens Smart Farming hot spot i Hall 9, som dækker automatisering og digital sammenhæng og koordinering i landbrugsproduktionen.