Lyt til artiklen:

Skovrydning i Amazonas faldt i juli

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Rydningen af den brasilianske regnskov i juli 2023 var 60 procent lavere end i samme måned 2022. Det viser nye tal fra Deter satellitsystemet, der overvåger regnskoven. De præcise tal offentliggøres først senere på måneden, men de foreløbige tal beskrives af eksperter som utrolige. Det skriver The Guardian

Udviklingen drives i høj grad af et politisk magtskifte i landet, hvor den nye præsident Luiz Inácio Lula da Silva fra starten har straffet personer, der ulovligt lagde beslag på jord, ligesom paramilitære grupper har været sat ind mod ulovlig minedrift. Samtidig har præsidenten også etableret faste grænser for de oprindelige folks områder, så de er sikret mod afskovning og etableret flere naturparker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultaterne kommer op til et topmøde, hvor de otte Amazonas-lande Brasilien, Columbia, Bolivia, Peru, Ecuador, Venezuela, Guyana og Surinam mødes.

Samlet set er afskovningen i Amazonas faldet med 34 procent i årets første seks måneder, sammenlignet med året før.

- Hovedårsagen bag forbedringen er præsidentens beslutning om at gå efter nul procent afskovning. Siden det mål blev sat, har vi oprettet nye naturparker og områder til oprindelige folk. Nu er vi nødt til at bevæge os mod en mangfoldighed og rigdom, der ikke er udnyttende og skader skoven og de lokale mindre, siger miljøminister Marina Silva.